Harjoitus- ja kilpailukauteni 2015 yhteenveto

Menneen oman golfkauden aloitin marraskuussa, jolloin aloitin tiiviimmän fysiikkaharjoittelun. Golfista pidän yleensä loka-marraskuussa hieman taukoa, mutta tällöin harjoittelen sitä enemmän fyysistä puolta. Lajiharjoittelu lisääntyy sitten kuukausi kuukaudelta ja viime vuosina olen pyrkinyt saamaan huippukunnon ajoitettua, kun kilpailut alkavat keväällä.

Tammikuun alussa järjestin yhteistyökumppaneille pelireissun Espanjaan Mijas Golfin golfkentille, jossa yövyimme kentän viereisessä hotellissa ja pelasimme Mijas Golfin kahta kenttää. Pelasimme ja pidimme myös koulutusta samassa. Jäin vielä tämän jälkeen Malagan seudulla harjoittelemaan viikoksi yksin. Toisella viikolla pelikin alkoi kulkea ja osa-alueet loksahtelemaan kohdilleen omassa pelissä.

Helmi-maaliskuun harjoittelin Suomessa. Pääpaino lajiharjoittelussa oli putissa ja tämä näkyi myös kesällä, kun puttasin paremmin kuin edellisinä vuosina. Fysiikkaharjoittelussa pyrin saamaan tehoja irti paremmin kehosta harjoittelemalla paljon kuntopallon heittoja.

Huhtikuun alussa järjestin pelireissun Turkkiin, jossa oma peli ei kuitenkaan vielä lyömisen puolelta ollut vielä aivan terävintä. Palattuani Turkin reissulta palaset alkoivat kuitenkin loksahdella kohdalleen ja tein vielä toisen harjoitusreissun Turkkiin huhti- toukokuun vaihteessa ja täälllä reissu pelasin tosi hyviä kierroksia. Ainoastaan draiverin kanssa oli vielä pientä hakemista. Löin palloa erittäin pitkälle keväällä, mutta suunta oli vielä hieman hakusessa. Muut osa-alueet olivat tosi hyvässä kunnossa ja pelasin Eurooppa Tourin Finaali kiertueen kentän reissussa alle paarin.

Hyvä vire jatkui ja kesti ensimmäiseen kisaan saakka, joka pidettiin Suomessa Linna Golfin kentällä toukokuun loppupuolella. Sijoituin Finnish Tourin osakilpailussa 9.sijalle. Seuraava kilpailu Nordcenterissä alkoi hyvin, mutta kisan aikana vire alkoi hieman katoamaan ja päädyin kilpailussa 38.sijalle.

Kesäkuun lopussa jatkoin kilpailukauttani Suomen PGA:n mestaruuskilpailuissa, aloitin 76 lyönnin kierroksella. Kaksi seuraavaa oli jo parempia, mutta en päässyt taistelemaan kärkisijoituksista. Heinäkuussa kilpailin Suomessa pidettävissä Nordic Leaguen kilpailuissa. Ensimmäisessä missasin cutin ja tipuin kahden kierroksen jälkeen. Toisessa pelasin itseni päätöskierrokselle, mutta en saanut siellä peliä kulkemaan toivotulla tavalla.

Syksyn kilpailut olivat kohdaltani pettymys. En saanut parasta peliä irti ja etenkin avausten kanssa oli ongelmia, joita en saanut korjattua hetkessä. Nämä alkoivat osua väyliin vasta aivan lokakuun alussa, kun olin saanut niitä hioa rauhassa.

Omien pelien kohdalla huippukunto ajoittui huhti-toukokuulle, mutta kesän ajan huippupeli oli kateissa. Välillä näkyi hyviä jaksoja, mutta ei pidempää hyvää jaksoa. Puttipeli oli parempaa kuin parina aikaisempana vuonna, mutta siitä en saanut tarpeeksi suurta hyötyä, koska kenttäpeli ei ollut parhaassa mahdollisessa terässä.

Seuraavaa kautta varten olen jo tehnyt johtopäätöksi ja ottanut opiksi tämän kauden epäonnistumisista. Ensimmäiset kilpailut aion pelata ensi vuonna jo helmikuussa ulkomailla ja seuraavat huhti-toukokuussa. Kesällä aion todennäköisesti kilpailla hieman tätä kesää vähemmän. Oman harjoittelun, kilpailemisen ja opettamisen rytmittäminen ei ole kahtena viime kesänä onnistunut. Ensi syksynä on taas tarkoitus kilpailla aikaisempaa enemmän syksyllä. Tällöin suuntaan ulkomaille kilpailemaan golfkauden loputtua Suomessa.