Finnish Tourin ensimmäinen osakilpailu Nordcenterissä takana

Kisakausi Suomessa korkattu ensimmäisellä Finnish Tourin osakilpailulla Nordcenterissä. Pelasin kilpailussa tulokset 73, 79 ja 80, jolla sijoituin 37:ksi 110 pelaajaan joukossa.

Ensimmäinen päivä oli hyvää tasaista peliä lähes koko kierroksen ajan. Aloitin kierroksen tekemällä paarin 11:sta ensimmäiselle väylälle. Parvitoselle 12:sta tein päivän ensimmäisen birdien. Tämän jälkeen tein neljä paaria, kunnes väylällä 17:sta löin avauksen väyläbunkkeriin. Väyläbunkkerista löin lähestymisen hieman paksuna, joka päätyi veteen. Dropin jälkeen löin pallon griinille, josta otin vielä 3 puttia. Onneksi pystyin lopettamaan kierroksen birdieen ja kierrostulokseksi 73, jolla olin ensimmäisen kierroksen jälkeen jaettu 14:sta.

Toinen kierros alkoi 10.teeltä. Edellisen päivän tasaisuudesta ei ollut tietoakaan. Aloitin kierroksen seuraavilla tuloksilla bogi, bogi, birdie, tupla. Loppukierroskin sujui samoissa merkeissä. Oli väsynyt olo ja lyömisen kanssa haasteita. Paljon missejä oikealle ja tämän lisäksi pitkissä puteissa vauhtikontrolli oli hukassa. Pelasin kierroksen tulokseen 79 ja päädyin kahden kierroksen jälkeen tulokseen +8, jolla pääsin päätöskierrokselle kahden lyönnin turvin.

Kolmas viimeinen kierros alkoi myös 10.teeltä. Alku oli taas epätasaista, aloitin kierroksen tuloksilla tupla, birdie, bogi, birdie. Tämän jälkeen hieman tasaisempi hetki, mutta en saanut enää kirivaihetta päälle. Lopussa tuli vielä muutama tupla korttiin ja lopputulokseksi 80. Pallon lyöminen oli viimeisenä pelipäivänä parempaa, mutta lähipeli tökki pahasti.

Ensimmäisestä kisasta jäi mieleen se, että muutama viikko Suomessa oli vienyt parhaimman terän lähipelistä, joka oli talven aikana vahvaa Espanjassa. Seuraavat viikot tulen keskittymään paremman tuntuman löytämisen näihin olosuhteisiin. Kolme kierrosta kuitenkin takana ja tästä jatketaan kohti seuraavaa kisaa, joka pidetään itselleni
uudella kentällä Alastaro Golfissa 19.-21.5.

Alkeiskurssit jatkuvat ensi viikolla Kerigolfin ensimmäisellä kurssilla 11.-12.5. Mukaan voi ilmoittautua tänä vuonna perinteisten puhelimen ja emailin lisäksi suoraan internet-sivujeni kautta, josta linkki birdietime sivustolle. Kursseilla vielä hyvin tilaa, mutta etenkin kesän kursseille kannattaa ilmoittautua ajoissa.

Terveisin Tuomas