Finnish Tour 2. Linna Golf

Finnish Tourin 2,osakilpailu päättyi tänään Linna Golfissa. Pelasin kierrokset 72, 76 ja 74. Sijoituin kilpailussa 34.sijalle. Tulokset kohtalaisia siihen nähden, että pallonlyöminen erittäin vaihtelevaa. Hyvää taistelua niinkuin kilpagolf on, muutama viikko vuodessa tulee jakso jolloin golf ja pallonlyöminen on helppoa. Eli suurin osa kilpailuista taistelemista kuten minulla tämä kisaviikko.

Ensimmäisellä kierroksella osuin avauksilla kolme kertaa väylään. Onneksi ne, jotka eivät osuneet väyliin olivat pelattavissa. Griineihin osuin hyvin, griiniosumia 12, joka hyvin kolmella väyläosumalla. Päivän parasta antia oli puttaaminen. Putteja kertyi 29, joka ei kerro koko totuutta. Putit lähti kaukaa reiästä ja pystyin upottamaan kuusi 3-6metristä puttia.

Toinen kierros ei oikein meinannut missään vaiheessa lähteä kulkemaan. Avausten jälkeen olin ongelmissa pääosin raffissa, välillä metsänkin puolella:). 16:sta väylän jälkeen olin 6 yli paarin. Tiesin cut rajan asettuvan +4:än tai +5:en. Pystyin puristamaan kahdelle viimeiselle reiälle birdiet ja varmistin näin jatkoonpääsyni finaalikierrokselle. Väyläosumia tuli taas vain 3, griiniosumia 10 ja putteja 31. Puttaaminen oli heikkoa lähes koko päivän. Onneksi lopussa pystyin upottamaan kaksi tärkeää birdieputtia.

Viimeiselle kierrokselle jätin draiverin pois bägistä, ratkaisu, jota en muista, että olisin tehnyt aikaisemmin uralla. Tämä oli kuitenkin hyvä ratkaisu. Sain huomattavasti enemmän väyläosumia, yhteensä päivän aikana yhdeksän. Griiniosumia tuli 10 ja putteja 28. Lyömisen kanssa edelleen hakemista. Paremmalla lähipelillä ja puttaamiselle olisi ollut mahdollisuuksia alle paarin kierrokseen, mutta ei parempaan.

Aikamoinen taisteluviikko. Pari viikkoa aikaa löytyy lyömiseen sellainen vire, jolla olisi mahdollista menestyä Paltamossa, jossa pallonlyöminen on erittäin tärkeässä osassa menestymistä. Kuitenkin olen tyytyväinen viikon taisteluun vaikka omat tavoitteet viikolta jäivät toteutumatta(12 birdietä, hyvä osuma palloon).

Palaamisiin Tuomas